V tomto článku jsou jako nadpisy "úplné profesní kvalifikace" (obory), ve kterých se u nás můžete přihlásit k závěrečné učňovské zkoušce, pokud jste úspěšně vykonali zkoušky profesních kvalifikací (možno také u nás). Jedná se o všechny profesní kvalifikace pro daný obor, které jsou vyznačeny tučně. Ostaní profesní kvalifikace jsou rozšiřující (doplňující).
Pekař
- Výroba chleba a běžného pečiva (29-001-H)
- Výroba jemného pečiva (29-002_H)
Cukrář
- Výroba zákusků a dortů (29-007-H)
- Výroba jemného pečiva (29-002_H)
- Výroba restauračních moučníků (29-012-H)
Řezník a uzenář
- Přeprava a ustájení jatečných zvířat (29-017-H)
- Prodej výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb (29-018-H)
- Porážka a konečná úprava těl jatečných zvířat(29-019-H)
- Bourání masa (29-020-H)
- Výroba masných výrobků a drůbežích masných výrobků (29-023-H)
- Balení a expedice masa, drůbežího masa, králíků, zvěřiny a výrobků z nich (29-026-H)
- Porážení, jatečné opracování a porcování drůbeže
- Porážení, jatečné opracování a porcování králíků
-
Pracovník pro řádné zacházení s velkými jatečnými zvířaty na porážkách
-
Kuchař
- Příprava teplých pokrmů (65-001-H)
- Příprava pokrmů studené kuchyně (65-002-H)
- Příprava minutek (65-004-H)
- Výpomoc při přípravě pokrmů
Číšník
- Jednoduchá obsluha hostů
- Složitá obsluha hostů (65-008-H)
- Barman
- Sommelier
Specialista maloobchodu
- Pokladní (66-001-H)
- Skladník (66-002-H)
- Prodavač (66-003-H)
- Manažer prodeje (66-004-H)
Výrobce textilií
- Přadlák (31-021-H)
- Tkadlec (31-031-H)
Kosmetička, vizážistka
- Kosmetička (69-030-M)
- Vizážistka (69-035-M)
- Manikérka a nehtová designérka (69-024-H)
- Pedikérka a nehtová designérka (69-025-H)
Kadeřník
- Kadeřník (kód: 69-071-H)
Přihlášku ke zkoušce profesní kvalifikace lze stáhnout zde.
Podepsanou přihlášku zašlete na adresu:
Oddělení CŽV, Střední škola Brno, Charbulova, Charbulova 1072/106, 618 00 Brno.
Obdržíte pozvánku s termínem do 3 měsíců od doručení přihlášky.