Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva
- Kód:
- CP VJP
- Skupina:
- Nespecifikováno
Popis
Cíl rekvalifikačního vzdělávacího programu
je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky profesní kvalifikace konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace "Pracovník/pracovnice výroby jemného pečiva", (dle zákona č. 179/2006 Sb.) a na řádný výkon této profese
Kurz je převážně praktický.
Absolvent se uplatní v cukrářských nebo pekařských provozech. Tato profesní kvalifikace je součástí úplné profesní kvalifikace jak "pekař" tak "cukrář".
Výstupy kurzu:
- Potvrzení o účasti v rekvalifikačním programu
- Osvědčení o profesní kvalifikaci a europass, pokud úspěšně složíte zkoušku (cena zkoušky profesní kvalifikace je součástí ceny kurzu).
Vstupní požadavky
Vzdělávací program je určen pro každého zájemce o povolání pekař nebo cukrář, který má alespoň základní vzdělání.
Jak se připravit
Pracovní oblečení pro práci v potravinářství:
- bílé kalhoty nebo sukně
- bílé tričko
- vhodná bílá obuv s uzavřenou špicí a protiskluzovou podrážkou pro práci v potravinářství
- pokrývka hlavy (např. síťka na vlasy).
Další informace:
Poskytovatel kurz provádí jako akreditovaný na základě Zákona o uznávání výsledků vzdělávání vzhledem k tomu, že má obory:
29-53-H/01Pekař, 29-54-H/01Cukrář uvedeny v rejstříku škol a školských zařízení.
Víkendový kurz
jedná se o intenzivní kurz, který probíhá o víkendech:
V pátek odpoledne teorie (začátek 15:00 hod), so-ne praxe pod vedením lektora. Jeden víkend kurz, 1 víkend odpočinek.
Podpora úřadu práce
pro tento kurz je možná formou zvolené rekvalifikace po domluvě s organizátorem kurzu.
Harmonogram